Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook
daarin tot de ui glazig is.
Roer er dan de bloem en het paprikapoeder door en voeg de overige
ingrediënten toe, behalve de garnalen en de peterselie.
Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes
pruttelen.
Deze saus kunt u van tevoren klaarmaken; dit komt de smaak zeer ten
goede.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan of in een wok tot
de damp eraf slaat.
Doe de garnalen erin en roerbak ze op hoog vuur ± 1 minuut.
Voeg de tomatensaus aan de garnalen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten
zacht koken.
Doe er als laatste de peterselie bij.
Serveer warm of op kamertemperatuur met vers stokbrood.
U kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld inktvisringen of een
visfilet die stevig blijft, zoals zeeduivel of makreel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |