Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gambas en salsa de tomatepicante

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngesnipperde ui
1 fijngehakt of geperst teentje knoflook
1 theelepel bloem
2 theelepels paprikapoeder
5 eetlepels tomato frito (Heinz, pakje)
2 dl witte wijn
1 visbouillontablet
1 theelepel chilipoeder
tijm naar smaak
1 laurierblaadje
1 eetlepel fijngehakte peterselie
peper
een snufje suiker
250 gr gepelde garnalen (liefst niet te klein)

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook
daarin tot de ui glazig is.
Roer er dan de bloem en het paprikapoeder door en voeg de overige
ingrediënten toe, behalve de garnalen en de peterselie.
Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes
pruttelen.
Deze saus kunt u van tevoren klaarmaken; dit komt de smaak zeer ten
goede.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan of in een wok tot
de damp eraf slaat.
Doe de garnalen erin en roerbak ze op hoog vuur ± 1 minuut.
Voeg de tomatensaus aan de garnalen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten
zacht koken.
Doe er als laatste de peterselie bij.
Serveer warm of op kamertemperatuur met vers stokbrood.

U kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld inktvisringen of een
visfilet die stevig blijft, zoals zeeduivel of makreel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kalkoen‘Provençal‘
Sperziebonen mettomaten
Roergebakken zalmI
Focaccia metwaterkersmousse
Winterwortel met pittigegehaktballetjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes